08:30 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη

Αναφορές για μεγάλη έκρηξη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

CC BY 2.0 / United States Department of State
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε κοντά στην Πράσινη Ζώνη, κοντά σε περιοχή με πρεσβείες. Οι λόγοι της έκρηξης παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Οι αρχές του Ιράκ δεν έχουν ακόμα σχολιάσει σχετικά. Ωστόσο, το Reuters, επικαλείται δύο διπλωματικές πηγές με έδρα τη Βαγδάτη που ανέφεραν ότι άκουσαν την έκρηξη όχι μακριά από την οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη, περιοχή που φιλοξενεί κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Sky News Arabia ρουκέτες έπεσαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ, στην περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από τη ρουκέτα δήλωσε ο ιρακινός στρατός.

«Βλήμα που εκτοξεύθηκε από Katyusha (σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών) έπεσε στο κέντρο της Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη, δεν υπήρξε τραυματισμός» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.

​Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Afaq TV, ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε από την περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία.

Επιπλέον, κάποια ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές μεταδίδουν ότι η έκρηξη ενεργοποίησε σειρήνες.

Οι αναφορές σχετικά με την έκρηξη έρχονται μετά την απόφαση την περασμένη εβδομάδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να ανακαλέσει όλους τους κυβερνητικούς υπαλλήλους που δεν εμπλέκονται με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από την πρεσβεία στη Βαγδάτη και το προξενείο στην Ερβίλ.

Επιπλέον, το αμερικανικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να διακόψουν την επίσκεψή τους στο Ιράκ εξαιτίας των απειλών στην περιοχή που συνδέονται με «τρομοκρατία, απαγωγές και ένοπλες συγκρούσεις».

Σχετικά:

Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση βομβιστή καμικάζι στην Βαγδάτη
Tags:
έκρηξη, Αμερικανική Πρεσβεία, Βαγδάτη, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK