09:34 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η ρωσική σημαία

Κρεμλίνο: Δεν συζητούμε τις αξιώσεις Ζελένσκι για την Κριμαία

© AFP 2019 / Kirill Kudryavtsev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε τη Δευτέρα ότι η Κριμαία ανήκει στη ρωσική επικράτεια και η «επιστροφή» της στην Ουκρανία δεν τίθεται καν ως ζήτημα.

Κάθετος απέναντι στις αξιώσεις του νέου Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την Κριμαία εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσον αφορά την ταυτότητα της Κριμαίας, έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να συζητηθεί στο πλαίσιο αυτό. Αυτή είναι μια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πέσκοφ σε δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει σχετική δήλωση του Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζέλενσκι δήλωσε σήμερα, αφότου ορκίστηκε, ότι θα προσπαθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας και της αποσχισθείσας ανατολικής ουκρανικής περιοχής του Ντόνμπας.

Η Κριμαία ενσωματώθηκε στη Ρωσία το 2014, όταν το 97% των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα υποστήριξε την επανένωση.

Η επανένωση δεν έχει αναγνωριστεί από την Ουκρανία ή τα δυτικά κράτη, τα οποία στη συνέχεια επέβαλαν οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στη Μόσχα και την Κριμαία.

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Κριμαία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ντμίτρι Πεσκόφ, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK