17:22 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Υπολογιστής, διαδίκτυο

Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε κυβερνοεπιθέσεις

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία ούτε συμμετείχε ούτε θα συμμετάσχει ποτέ σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα.

Κάθετος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέναντι σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας σε εγκλήματα που αφορούν τον κυβερνοχώρο.

Από την άλλη, όπως σημείωσε, η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαιώθηκε και επισήμως,

«Επιβεβαιώνεται η εμπλοκή της Ουάσινγκτον σε κυβερνοεπιθέσεις. Εμείς αντιθέτως, είπαμε, λέμε και θα συνεχίσουμε να λέμε ότι το ρωσικό κράτος δεν εμπλέκεται και ποτέ δεν έχει εμπλακεί σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν διέθετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επίθεση κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών.

Σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του εξουσιοδότησε μια κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία κατά τις μεσοπρόθεσμες εκλογές των ΗΠΑ πέρυσι.

Ορισμένα δυτικά κράτη έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τη Ρωσία για ανάμειξή στις πολιτικές τους διαδικασίες μέσω κυβερνοεπιθέσεων, με πιο χαρακτηριστικές υποθέσεις αυτές  κατά τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες του 2016 και το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμού.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, κυβερνοεπίθεση, επίθεση, χάκερ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK