03:02 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο

Ο Ουιντόντο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ινδονησία

© AP Photo / Tatan Syuflana
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ινδονησία πραγματοποίησε γενικές εκλογές στις 17 Απριλίου, κατά τις οποίες, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εκλέγονταν ταυτόχρονα ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, τα μέλη του εθνικού κοινοβουλίου και τα τοπικά νομοθετικά όργανα.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο εξασφάλισε την επανεκλογή του, λαμβάνοντας 55,5% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές έναντι 44,5% του αντιπάλου του Πραμπόβο Σουμπιάντο, σύμφωνα με αξιωματούχο της εκλογικής επιτροπής της χώρας, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Αυτή είναι η δεύτερη ήττα του Σουμπιάντο από τον Ουιντόντο, καθώς είχαν αναμετρηθεί και στις εκλογές του 2014, με τους υποστηρικτές του να δηλώνουν νωρίτερα πως θα διαδηλώσουν ειρηνικά εφόσον επιβεβαιωθεί η νίκη του Ουιντόντο.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν έως τις 22 Μαΐου.

Πάντως, οι ινδονησιακές αρχές διαμήνυσαν ότι σκοπεύουν να περιορίσουν κάθε συγκέντρωση με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα μετά τις εκλογές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τίτο Καρναβιάν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα δώσουν προτεραιότητα στη διασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα.

Η Ινδονησία πραγματοποίησε γενικές εκλογές στις 17 Απριλίου, κατά τις οποίες, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εκλέγονταν ταυτόχρονα ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, τα μέλη του εθνικού κοινοβουλίου και τα τοπικά νομοθετικά όργανα.

Συνολικά 192 εκατ. άνθρωποι κλήθηκαν στις κάλπες για να ψηφίσουν. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικών Γενικών Εκλογών της χώρας, η εξοντωτική εκλογική διαδικασία στην Ινδονησία οδήγησε στον θάνατο συνολικά 92 ανθρώπων που εργάστηκαν στις επιτροπές στα εκλογικά κέντρα.

Παράλληλα, 374 ακόμη άνθρωποι αρρώστησαν από υπερκόπωση, στη διάρκεια της μεγαλύτερης εκλογικής διαδικασίας στον κόσμο, η οποία εντούτοις πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ημέρα.

Το προσωπικό που στελέχωσε τις υπηρεσίες για τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ινδονησία φέρεται να επιβαρύνθηκε υπερβολικά με καθήκοντα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε χρόνο μόνο για ένα γεύμα. 

Για τη διενέργεια των εκλογών προσελήφθησαν 6 εκατ. υπάλληλοι και εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να επιβλέπουν περισσότερα από 810.000 εκλογικά κέντρα. 

Συνολικά, το προσωπικό εργάστηκε χωρίς διακοπή για σχεδόν 48 ώρες, καθώς έπρεπε να φέρει σε πέρας κάποια καθήκοντα που σχετίζονταν με την προετοιμασία των εκλογών από την προηγούμενη ημέρα της κάλπης. 

Οι υπάλληλοι, έπρεπε να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο, ακόμη και με τα πόδια, για να φτάσουν στην υπηρεσία, όπου είχαν διοριστεί. 

Σχετικά:

Εκλογές στην Ινδονησία: Πάνω από 300 υπάλληλοι νεκροί λόγω εξάντλησης, 2.000 αρρώστησαν
Tags:
διαδηλώσεις, αστυνομία, πρόεδρος, συγκεντρώσεις, εκλογές, Ινδονησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK