15:00 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την ανάδειξη των μελών της νέας Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία σήμερα ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέας Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία από το 2015 ελέγχεται από την αντιπολίτευση, φέρεται να πρότεινε ο Νικολάς Μαδούρο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020, όταν και είναι προγραμματισμένες οι επόμενες εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της Αντιπροσωπείας.

Στο μεταξύ, ο Κάρλος Βέτσιο, απεσταλμένος της αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ, φέρεται να είχε επαφές με αξιωματούχους των αμερικανικών υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, ως συνέχεια του αιτήματος του Γκουάιδο για «στήριξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων».

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο, μία κίνηση η οποία έτυχε της άμεσης επιδοκιμασίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει τον Γκουάιδο ότι ενεργεί ως «μαριονέτα» των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για ενορχήστρωση πραξικοπήματος εκ μέρους της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επιβάλλει μία σειρά κυρώσεων εις βάρος των κρατικών εταιρειών της Βενεζουέλας, με το συνολικό κόστος να υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια.

Ρωσία, Κίνα, Κούβα, Βολιβία, Τουρκία και αρκετές ακόμη χώρες έχουν ξεκαθαρίσει ότι εξακολουθούν να θεωρούν τον Νικολάς Μαδούρο ως τον μοναδικό νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Σχετικά:

Χαμηλό 16 ετών στην παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα
Πώς οι αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα απειλούν τη ζωή άρρωστων παιδιών
Έφοδος της ισπανικής αστυνομίας σε γραφεία του πρώην πρέσβη της χώρας στη Βενεζουέλα
Αξιωματούχος Σα. Αραβίας: Βενεζουέλα, Λιβύη και Ιράν δεν επηρεάζουν την αγορά πετρελαίου
Στρατιώτες στη Βενεζουέλα: Περιμένουμε τις ΗΠΑ με όπλα στα χέρια μας
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
κυρώσεις, αναγνώριση, πρόεδρος, εκλογές, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK