12:11 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ύστερα από διαβουλεύσεις και την ταυτόχρονη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών, Ισραήλ και Χαμάς κατόρθωσαν να φτάσουν σε συμφωνία για μια εξάμηνη ανακωχή.

Το Ισραήλ και το κίνημα της Χαμάς που επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν σε μια εξάμηνη ανακωχή, σύμφωνα με ένα δελτίο ειδήσεων στο Γάζα.

Η παλαιστινιακή πολιτοφυλακή στη Γάζα υποσχέθηκε να τερματίσει τις εχθροπραξίες στα σύνορα με το Ισραήλ, να διατηρήσει μια ζώνη ασφαλείας και να θέσει τέλος στις νυκτερινές συγκρούσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ θα επεκτείνει σε 15 ναυτικά μίλια την περιοχή αλιείας στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας και θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Χαμάς για τη χρηματοδότηση της και την παροχή ενέργειας.

Η Αίγυπτος και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διαμεσολάβησαν για την επίτευξη της εκεχειρίας αυτής σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τις εντάσεις μετά από μια νέα κλιμάκωση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας νωρίτερα αυτό το μήνα η οποία άφησε πίσω της 25 Παλαιστίνιους και τέσσερις Ισραηλινούς νεκρούς.

Tags:
Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Χαμάς, Λωρίδα της Γάζας, Αίγυπτος, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK