15:44 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έντονη είναι η πολιτική αστάθεια στη δημοκρατία του Καυκάσου, με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Ραούλ Χαντζίμπα.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της Αμπχαζίας, Σουχούμ, κάλεσαν τη Δευτέρα τον πρόεδρο της δημοκρατίας του Καυκάσου, Ραούλ Χαντζίμπα, να παραιτηθεί, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik.

«Ο πρόεδρος δήλωσε σε τηλεοπτική ανακοίνωση του ότι δεν θα συναντηθεί με τους διαδηλωτές και ζητάμε την παραίτησή του», δήλωσε ο Τίμουραζ Χίσμπα, επικεφαλής του κεντρικού γραφείου για την Προστασία του Κράτους.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε αφού ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ασλάν Μπζχανί εισήχθη σε κλινική της Μόσχας τον περασμένο μήνα με την υποψία δηλητηρίασης από τον υδράργυρο. Ο πολιτικός νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η αντιπολίτευση ζήτησε την αναβολή των κοινοβουλευτικών εκλογών έως το Φθινόπωρο. Η διαδήλωση προσέλκυσε τους αντιπάλους της καθυστέρησης της ψηφοφορίας, οι οποίοι διεξήγαγαν αντιδιαδήλωση στο κέντρο της πόλης, οδηγώντας σε συγκρούσεις.

Tags:
δημοκρατία, πρόεδρος, αντιπολίτευση, εκλογές, Ραούλ Χαντζίμπα, Αμπχαζία, Καύκασος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK