19:45 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις συνέπειες που θα έχει η πολιτική των δασμών στους καταναλωτές προειδοποιούν δεκάδες εταιρείες υποδυμάτων, μεταξύ των οποίων και η Nike και η Adidas, σε ανοιχτή επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση.

Με ανοιχτή τους επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων η Nike, η Adidas, η Puma, η Reebok και η Converse, περισσότερες από 170 εταιρείες υποδημάτων ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επανεξετάσει τους δασμούς για παπούτσια που κατασκευάζονται στην Κίνα. 

«Τα υψηλά ποσοστά των δασμών στα παπούτσια επιβαρύνουν δυσανάλογα την άτομα και οικογένειες της εργατικής τάξης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. 

«Οποιαδήποτε ενέργεια ληφθεί για την αύξηση των δασμών στα κινεζικά υποδήματα θα έχει άμεσο και μακράς διάρκειας αντίκτυπο στους Αμερικανούς και στις οικογένειες», σημειώνεται. 

Η επιστολή τονίζει επίσης ότι η πολιτική αυτή θα είναι «καταστροφική για τους καταναλωτές μας, τις επιχειρήσεις μας και την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της». 

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς διαφορετικά τα πράγματα θα είναι «πολύ χειρότερα» για την Κίνα.

Η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε πριν έναν χρόνο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε την επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα. 

Tags:
Puma, Reebok, Adidas, Nike, παπούτσια, Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK