13:08 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αντιπολίτευση πραγματοποιεί από τη Δευτέρα διαδηλώσεις κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της χώρας, Σουχούμ, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Χαντζίμπα.

Ο πρόεδρος της Αμπχαζίας Ραούλ Χαντζίμπα πρότεινε την αναβολή των προεδρικών εκλογών στη χώρα μέχρι τον Αύγουστο, είπε στους αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μιράμπ Κισμάρια.

«Ο πρόεδρος προτείνει [να αναβληθούν οι εκλογές] μέχρι τις 25 Αυγούστου», δήλωσε ο υπουργός στους Τεϊμουράζ Χίσμπα, ηγέτη του εθνικού κινήματος για την προστασία του κράτους της Αμπχαζίας, τον βουλευτή Ντμίτρι Ντμπάρ και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Σαμπά.

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, με τη σειρά του, δήλωσε ότι θα εξετάσουν την πρόταση αυτή. Μετά τις συνομιλίες με τον Κισμάρια, οι εκπρόσωποι πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο.

Η αντιπολίτευση πραγματοποιεί διαδηλώσεις κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της χώρας, Σουκούμι, από τη Δευτέρα, ζητώντας την παραίτηση του Χαντζίμπα. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά την άρνηση του κοινοβουλίου να ικανοποιήσει την απαίτηση της αντιπολίτευσης για αναβολή των προεδρικών εκλογών στη χώρα μέχρι το φθινόπωρο — αντί στις 21 Ιουλίου που ήταν αρχικώς προγραμματισμένες — λόγω του ότι ένας κεντρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Tags:
Κοινοβούλιο, προεδρικές εκλογές, αντιπολίτευση, Ραούλ Χαντζίμπα, Σουκούμι, Αμπχαζία, Καύκασος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK