02:41 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν πρόσφατα τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή σε μία κίνηση που ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, χαρακτήρισε «ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς».

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν σε γερουσιαστές κατά την ενημέρωση τους για τις εξελίξεις με το Ιράν, πως οι πρόσφατες επιθέσεις σε πλοία στον Κόλπο και σε έναν αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στην Μέση Ανατολή, έγιναν κατόπιν εντολής της ιρανικής κυβέρνησης και του Αγιατολάχ.

«Μας εξήγησαν πως οι ιρανικές πολλαπλές απειλές είναι διαφορετικές από το παρελθόν, ότι οι επιθέσεις στα πλοία και τον αγωγό συντονίστηκαν και διατάχθησαν από την ιρανική κυβέρνηση και τον Αγιατολάχ», ανέφερε ο Γκράχαμ σε δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, μετά την ενημέρωση που παρείχε στους γερουσιαστές, τόνισε ότι οι ΗΠΑ απέτρεψαν πιθανές επιθέσεις εναντίων αμερικανικών στόχων με την ανάπτυξη δυνάμεων τους στην περιοχή.

«Η μεγαλύτερη εστίασή μας σε αυτό το σημείο είναι να αποτρέψουμε λάθος υπολογισμό του Ιράν», επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.

Tags:
Γερουσιαστές, Πάτρικ Σάναχαν, Τζον Μπόλτον, Καπιτώλιο, ΗΠΑ, Ιράν, Τεχεράνη, Μέση Ανατολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK