09:42 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αμπχαζίας Ραούλ Χαντζίμπα είχε προτείνει σε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης την αναβολή των προεδρικών εκλογών στη χώρα μέχρι τον Αύγουστο.

Η αντιπολίτευση της Αμπχαζίας δέχθηκε την πρόταση του προέδρου Ραούλ Χαντζίμπα να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Τεϊμουράζ Χίσμπα, ηγέτης του εθνικού κινήματος για την προστασία του κράτους της Αμπχαζίας.

«Είχαμε μόλις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αμπχαζίας… Ο πρόεδρος ικανοποίησε [τα αιτήματά μας]… Εξασφάλισε μια καθυστέρηση ενός μηνός και τεσσάρων ημερών… 26 Αυγούστου… Φτάσαμε σε συναίνεση», δήλωσε ο Χίσμπα στους δημοσιογράφους.

Η αντιπολίτευση πραγματοποιεί διαδηλώσεις κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της χώρας, Σουκούμι, από τη Δευτέρα, ζητώντας την παραίτηση του Χαντζίμπα. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά την άρνηση του κοινοβουλίου να ικανοποιήσει την απαίτηση της αντιπολίτευσης για αναβολή των προεδρικών εκλογών στη χώρα μέχρι το φθινόπωρο — αντί στις 21 Ιουλίου που ήταν αρχικώς προγραμματισμένες — λόγω του ότι ένας κεντρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τη Δευτέρα, ο Χαντζίμπα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, για την απόπειρά της να καταλάβει την εξουσία και να κλιμακώσει την κατάσταση στη Δημοκρατία του Καυκάσου.

Tags:
προεδρικές εκλογές, αντιπολίτευση, Ραούλ Χαντζίμπα, Καύκασος, Σουκούμι, Αμπχαζία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK