08:49 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Έκρηξη στη Συρία

Δύο βόμβες εξερράγησαν στο κέντρο του Χαλεπίου

© AP Photo / Ariel Schalit
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Συρία έχει καταστραφεί από χρόνια βίαιου εμφυλίου πολέμου, με αποτέλεσμα εκατ. πολίτες να προσπαθούν να ξεφύγουν από τις εχθροπραξίες μεταβαίνοντας σε άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό.

Δύο βόμβες έπεσαν στο κέντρο της συριακής πόλης του Χαλεπίου, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο τον συριακό τηλεοπτικό σταθμό Ikhbariya.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν άμεσα άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Νωρίτερα, το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) της Συρίας ανέφερε ότι έξι πολίτες τραυματίστηκαν την Τρίτη σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των πλατειών Masaken al-Sabil και Al-Shihan στο Χαλέπι.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες.

Μετά τις επιθέσεις, μια μονάδα του Στρατού κατέστρεψε κρησφύγετα τρομοκρατών, σύμφωνα με το SANA.

Η Συρία έχει καταστραφεί από χρόνια βίαιου εμφυλίου πολέμου, με αποτέλεσμα εκατ. πολίτες να προσπαθούν να ξεφύγουν από τις εχθροπραξίες μεταβαίνοντας σε άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό.

Η διεθνής κοινότητα κατέβαλε προσπάθειες για να διευθετήσει τη σύγκρουση με τη διεξαγωγή συνομιλιών στη Γενεύη με σκοπό την εξεύρεση πολιτικής λύσης. Οι συνομιλίες στην Αστάνα αποτέλεσαν επίσης σημαντικό μέρος των διεθνών προσπαθειών που αποσκοπούν στη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Αστάνα το 2017, υπογράφηκε το μνημόνιο για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Η Ρωσία, μαζί με την Τουρκία και το Ιράν, είναι εγγυητές του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα έχει επίσης βοηθήσει τη Δαμασκό υποστηρίζοντας τον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής και διευκολύνοντας την επιστροφή των προσφύγων.

Tags:
τρομοκράτες, βόμβα, Χαλέπι, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK