02:35 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Drone

Πληροφορίες για επίθεση των Χούθι σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Sputnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Drones των Χούθι επιτέθηκαν σε υπόστεγο με πολεμικά αεροπλάνα στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τοπικά μέσα, που δεν κάνουν λόγο προς το παρόν για θύματα ή ζημιές.

Το δίκτυο Almasirah, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, μετέδωσε πως drones των Χούθι επιτέθηκαν σε υπόστεγο αεροδρομίου, με πολεμικά αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία.

Την Τρίτη, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, κατηγόρησε το κίνημα των ανταρτών Χούθι ότι επιτέθηκαν σε μια εγκατάσταση στη νοτιοδυτική πόλη της Νάτζραν της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στα σύνορα της Υεμένης.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Al Arabiya ότι οι επιθέσεις των Χούθι αποτελούν απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και προειδοποίησαν το κίνημα των ανταρτών ότι θα υπάρξει σκληρή αντίδραση από τον συνασπισμό.

Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Almasirah την Τρίτη ότι το κίνημα είχε επιτεθεί εναντίον ενός αεροδρομίου στη Νάτζραν, προσθέτοντας ότι μια αποθήκη με όπλα είχε πάρει φωτιά ως αποτέλεσμα της επιδρομής.

Στις αρχές Μαΐου, η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι το αεροδρόμιο της Νάτζραν θα επαναλειτουργούσε μετά από τετραετή διακοπή που προκάλεσε η στρατιωτική σύγκρουση στη γειτονική Υεμένη.

Tags:
επίθεση, αεροδρόμιο, αεροπορικές επιδρομές, αντάρτες Χούθι, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK