02:20 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Τον περασμένο Απρίλιο, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αποκάλυψε τα σχέδιά του για δημιουργία βάσης δεδομένων με περισσότερες από 290.000 παγκόσμιες πηγές ειδήσεων σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Στο πλαίσιο «ερευνών» που διενεργήθηκαν από το Πεντάγωνο και αναλύσεων μεταπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Ναυτικού, το Υπουργείο Ναυτικού των ΗΠΑ κήρυξε διαγωνισμό, για τη δημιουργία ενός αρχείου με αναρτήσεις στα social media.

Πρόκειται για 350 δισεκατομμύρια αναρτήσεις που έγιναν από την 1η Ιουλίου 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

«Η έρευνά μας στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση της θεμελιώδους κοινωνικής δυναμικής, στο μοντέλο της εξέλιξης των κοινοτήτων γλωσσικά και των αναδυόμενων τρόπων συλλογικής έκφρασης, με την πάροδο του χρόνου και μεταξύ των χωρών. Ως κεντρική απαίτηση αυτής της έρευνας, ζητάμε να αποκτήσουμε ένα ευρείας κλίμακας παγκόσμιο ιστορικό αρχείο με δεδομένα από κοινωνικά μέσα δικτύωσης».

Όπως αναφέρει ακόμη το υπουργείο ζητά ολόκληρες τις αναρτήσεις στα social media σε όλες τις χώρες και τις γλώσσες.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, τα δεδομένα θα αντληθούν από μια ενιαία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης - αν και δεν διευκρινίζει ποια.

Όλα τα αρχεία πρέπει να αποτελούνται μόνο από διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες και δεν θα συμπεριλαμβάνονται ιδιωτικά δεδομένα χρήστη.

Επιπλέον, κάθε αρχείο στη βάση δεδομένων θα πρέπει να παρέχει το πλήρες κείμενο μιας δημοσίευσης κοινωνικών μέσων, με όλα τα διαθέσιμα meta-data προς το κοινό, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, των hashtags, της χώρας, της χρονικής στιγμής, των διευθύνσεων URL και πρέπει να μην διαφοροποιούνται από το πρωτότυπο περιεχόμενο.

Το υπουργείο τόνισε ότι τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν περιεχόμενα από τουλάχιστον 200 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες σε 100 χώρες, σε τουλάχιστον 60 γλώσσες, με το 50% αυτού να μην έχουν συνταχθεί στα αγγλικά.

Tags:
Πεντάγωνο, βάση δεδομένων, ανάρτηση, social media, Ναυτικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK