15:37 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την Τρίτη παρουσίασε νέες αλλαγές στη συμφωνία του διαζυγίου Λονδίνου – Βρυξελλών, ευελπιστώντας ότι θα πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ υπέβαλε την παραίτησή της, επικαλούμενη διαφωνίες με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι σε ό,τι αφορά το Brexit.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Με μεγάλη μου λύπη και με βαριά καρδιά παραιτούμαι από την κυβέρνηση», ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της.

Κάλεσε επίσης την κ. Μέι να λάβει σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας.

Η παραίτηση έρχεται ενώ η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθεί να εξασφαλίσει μια οργανωμένη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδικασία που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια, όταν οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου.

Μια συμφωνία για το Brexit επετεύχθη εβδομάδες πριν από αυτή την ημερομηνία, αλλά οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκαν να την εγκρίνουν.

Η προθεσμία του Brexit μεταφέρθηκε στις 31 Οκτωβρίου, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει τώρα να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, αν η συμφωνία δεν εγκριθεί μέχρι τις 23 Μαΐου.

Σχετικά:

Μέι: Πρώτα μία συμφωνία για το Brexit και μετά... δημοψήφισμα
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι
Ναυάγησαν οι συνομιλίες Μέι - Εργατικών για το Brexit
Πολέμιος του Brexit πέταξε μίλκσεϊκ στον Φάρατζ
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, σκληρό Brexit, Brexit, Τερέζα Μέι, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Βρετανική βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK