19:04 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτεθούν στο Ιράν εξέφρασε ο γενικός διοικητής των ιρανικών «Φρουρών της Επανάστασης», Γκολαμάλι Ρασίντ, εν μέσω της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Εάν η εγκληματική Αμερική και οι δυτικοί ή περιφερειακοί σύμμαχοί τους, δεν τολμήσουν να εκτελέσουν μία κατά-μέτωπο στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας μας, αυτό οφείλεται στο πνεύμα αντίστασης και θυσίας του λαού και της νεολαίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Fars».

Εκτίμησε δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης, θα έχουν μία αντίστοιχη και επαρκή απάντηση.

Οι δηλώσεις αυτές επέρχονται εν μέσω της κλιμακώμενης αμερικανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή, την οποία η Ουάσιγκτον αποδίδει στην ανάγκη αποθάρρυνσης της ιρανικής «απειλής».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει αποστείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο, ενώ φέρεται να έχει αναπτύξει ειδική μονάδα βομβαρδιστικών αεροσκαφών, τύπου B-52, όπως και πρόσθετους πυραύλους Patriot στη Μέση Ανατολή.

Αυτές οι κινήσεις έχουν τύχει της αποδοκιμασίας του Ιράν, με τον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας να διαμηνύει, ωστόσο, ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει την εμπόλεμη σύρραξη με τις ΗΠΑ.

Σχετικά:

Το Ιράν φέρεται να μεταφέρει τους S-300 στον Περσικό Κόλπο εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ (Βίντεο)
Η αμερικανική αντικατασκοπεία ακυρώνει τους ισχυρισμούς Πομπέο περί σύνδεσης Ιράν και Αλ Κάιντα
Οι ΗΠΑ προτρέπουν τη Ρωσία να ενταχθεί στις προσπάθειες ενάντια στο Ιράν
Πιθανός ένας πόλεμος με το Ιράν μέσα στα επόμενα χρόνια, πιστεύουν οι μισοί Αμερικανοί
Πούτιν, Μέρκελ, Μακρόν επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεργασία με το Ιράν
Για κίνδυνο «ατυχήματος» λόγω της αμερικανικής παρουσίας στον Περσικό Κόλπο προειδοποιεί το Ιράν
Tags:
B-52, στρατεύματα, Patriot, πόλεμος, πύραυλοι, Φρουροί της Επανάστασης, Μέση Ανατολή, Περσικός Κόλπος, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK