06:41 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Αμερικανικό Κογκρέσο

Επιτροπή στη Γερουσία απέρριψε νομοσχέδιο για την έγκριση επιθέσεων κατά του Ιράν

© AFP 2019 / Ludovic Marin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πρόταση ήρθε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, με την Ουάσινγκτον να αναβαθμίζει κατακόρυφα την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τετάρτη απέρριψε μια πρόταση των Δημοκρατικών που απαιτούσε την έγκριση του Κογκρέσου πριν οι ΗΠΑ μπορέσουν να διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν, ανέφερε το Hill.

Η Επιτροπή ψήφισε με 13-9 ψήφους εναντίον της πρότασης που αποσκοπεί στο να εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει κεφάλαια για να πραγματοποιήσει στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν χωρίς την υπογραφή του Κογκρέσου, σύμφωνα με την έκθεση του Hill.

​Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Μέρφι ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μέσω του Twitter, λέγοντας ότι κάθε Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή ψήφισε κατά του προτεινόμενου νομοσχεδίου, εκτός από τον Γερουσιαστή Ραντ Πολ.

Σύμφωνα με το Hill, ο Κρις Μέρφι και ο γερουσιαστής Τομ Ούνταλ δήλωσαν ότι πρόκειται να παρουσιάσουν την πρότασή τους ως τροποποίηση σε νομοσχέδιο εξωτερικής πολιτικής σχετικά με τη Συρία.

«Το Κογκρέσο είναι ένας ισότιμος κλάδος που έχει την αποκλειστική εξουσία να κηρύξει τον πόλεμο — γι' αυτό δεν πρέπει να καθόμαστε και να παρακολουθούμε αυτή τη κυβέρνηση να μας εμπλέκει σε άλλη μια ατελείωτη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ούνταλ όπως αναφέρεται από το Hill.

Ο Μέρφι σημείωσε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει «να υπενθυμίσει σε αυτή τη κυβέρνηση ότι δεν έχει νόμιμη εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν χωρίς τη συγκατάθεσή μας και ότι κανένας άλλος δεν είναι τόσο υπεύθυνος, όσο ο Τραμπ για αυτήν την τυφλή εκστρατεία κλιμάκωσης χωρίς διέξοδο», είπε το Hill.

Tags:
twitter, Γερουσία, κογκρέσο, Ντόναλντ Τραμπ, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK