15:45 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο στρατός διατηρεί την ειρήνη στη χερσόνησο, η οποία επανενώθηκε νόμιμα με τη Ρωσία και προστατεύει τον πληθυσμό της, ενώ το ΝΑΤΟ θέλει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, επισήμανε ο Σεργκέι Τσεκόφ, βουλευτής που εκπροσωπεί την Κριμαία.

Η έκκληση του ΝΑΤΟ στη Μόσχα να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία είναι «ανόητη», αφού ο στρατός διατηρεί την ειρήνη στη χερσόνησο, η οποία επανενώθηκε νόμιμα με τη Ρωσία και προστατεύει τον πληθυσμό της, ενώ η συμμαχία θέλει να αποσταθεροποιήσει κατάσταση, επισήμανε ο Σεργκέι Τσεκόφ, βουλευτής που εκπροσωπεί την Κριμαία, μιλώντας την Πέμπτη, στο Sputnik.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Στ. Πιτς επανέλαβε την Τετάρτη την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ, να μην αναγνωρίσει την Κριμαία ως κομμάτι της Ρωσίας και παρότρυνε τη Μόσχα να αποχωρήσει από τη χερσόνησο.

«Τα στρατεύματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Κριμαίας, παρέχουν πλήρη και αποτελεσματική προστασία στην περιοχή και στον πληθυσμό της. Οι κάτοικοι ζουν με ειρήνη και ηρεμία, ενώ το ΝΑΤΟ θα ήθελε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμαία. Δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται η Κριμαία, αλλά δεν θα τους δώσουμε αυτή την ικανοποίηση. Τα ρωσικά στρατεύματα ήταν, είναι και θα χρησιμοποιηθούν στη χερσόνησο», δήλωσε ο Τσεκόφ, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα της συμμαχίας ήταν «ανόητα».

Της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία το 2014 προηγήθηκε περιφερειακό δημοψήφισμα στο οποίο σχεδόν το 97% των κατοίκων της περιοχής που ψήφισαν επέλεξαν να επανενωθούν με τη Ρωσία μετά από αλλαγή ισχύος στο Κίεβο, το οποίο ορισμένοι θεωρούσαν πραξικόπημα.

Η Ουκρανία και η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας αρνούνται να αναγνωρίσουν την κυριαρχία της Ρωσίας πάνω στο έδαφος, ενώ το Κίεβο θεωρεί την Κριμαία «προσωρινά κατεχόμενη». Η Μόσχα, με τη σειρά της, επιμένει στη νομιμότητα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι το έδαφος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας.

Tags:
NATO, Κριμαία, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK