23:23 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη

Ιρακινός πρωθυπουργός: Να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο για να αποφευχθεί ο πόλεμος

© Sputnik/ Anton Bistrov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Φοβόμαστε ότι η περιοχή μπορεί να βυθιστεί σε καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Αμπντούλ Μάχντι, εν μέσω των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο, προτού κλιμακωθεί σε σημείο που θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Άντελ Αμπντούλ Μάχντι, στη διάρκεια συνάντησής του με τον ομόλογό του από το Κουβέιτ.

Ο ίδιος έφτασε χθες στο Κουβέιτ, συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησής του, και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας. 

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση, ο Ιρακινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κατάσταση στην περιοχή είναι ευάλωτη και επικίνδυνη. Φοβόμαστε ότι η περιοχή μπορεί να βυθιστεί σε καταστροφικό πόλεμο. Πρέπει να συνεργαστούμε, να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να σβήσουμε το φιτίλι πολέμου». 

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνευται η ομοιότητα στη στάση που κρατούν η Ευρώπη και το Ιράκ σε ό,τι αφορά την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και το Ιράν ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και κλιμακώθηκε πρόσφατα, αφ'ότου οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στον Περσικό Κόλπο. Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να απαντήσει σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύρραξη. 

Tags:
Περσικός Κόλπος, ΗΠΑ, Ιράν, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK