03:17 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Γειτονιά στη Σαναά της Υεμένης ύστερα από βομβαρδισμό της σαουδαραβικής συμμαχίας

Πάνω από 13.000 άνθρωποι πέθαναν την τελευταία τριετία στην Υεμένη

© Sputnik / Stringer
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Τα αεροπορικά χτυπήματα του Αραβικού Συνασπισμού κατά τις επιδρομές που διεξάγονται από το 2015, οδήγησαν σε τραγικό θάνατο περισσότερους από 13.000 ανθρώπους στην Υεμένη.

Οι αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, οι οποίες διεξάγονται από το 2015, έχουν στερήσει τη ζωή, σε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των Χούθι, Γιούσεφ Χατάρι, στο Sputnik.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, 52.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τον βομβαρδισμό του αραβικού συνασπισμού, στις επαρχίες της Υεμένης, ενώ έχουν πεθάνει 13.250 από αυτούς, οι οποίες περιλαμβάνουν 3.800 παιδιά και 2.580 γυναίκες», δήλωσε ο Χατάρι.

Ο Χατάρι δήλωσε στο Sputnik την περασμένη εβδομάδα ότι έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού στην πρωτεύουσα της Υεμένης της Σάανα. Εν τω μεταξύ, τραυματίστηκαν 56 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών από τη Ρωσία.

Η Υεμένη κλονίζεται για χρόνια από μία ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χαντί, και το επαναστατικό κίνημα των Χούθι.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθις κατόπιν αιτήματος του Χαντί από το Μάρτιο του 2015. Η σύγκρουση αυτή έχει οδηγήσει σε μια κολοσσιαίου μεγέθους ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Tags:
αεροπορικές επιδρομές, χούθι, Γιούσεφ Χατάρι, Σαουδική Αραβία, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK