08:39 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη θετική ατζέντα και όχι στο Brexit εστιάζει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ΕΕ εστιάζει μόνο στη θετική ατζέντα ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει το Brexit.

«Είμαστε προσανατολισμένοι σε μία θετική ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό είναι που έχει για μας σημασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Όλα τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως συμφωνία του Brexit δεν αλλάζει, αλλά η πολιτική διακήρυξη που την συνοδεύει και διέπει τις μελλοντικές σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.

Ερωτηθείς για τη σχέση που θα έχει η ΕΕ με έναν νέο βρετανό πρωθυπουργό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε: «Θα είμαστε επίσης πάντα έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία Brexit, έχει υπογραφεί από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, αλλά δεν έχει υπερψηφιστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο φέρνοντας σε αδιέξοδο την διαδικασία του Brexit.

Σχετικά:

Παραιτήθηκε η Άντρεα Λίντσομ λόγω διαφωνιών με τη Μέι για το Brexit
Μέι: Πρώτα μία συμφωνία για το Brexit και μετά... δημοψήφισμα
Προς άμεση παραίτηση η Μέι σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, αποχώρηση, Brexit, Μαργαρίτης Σχοινάς, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK