09:32 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Βενετία, Ιταλία

Ο Banksy εκθέτει έργο του στη Βενετία αλλά τον «τσιμπάει» η αστυνομία

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της street art, που κατάφερε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του για χρόνια, κατήγγειλε μέσω Instagram ότι η Μπιενάλε της Βενετίας δεν του έστειλε ποτέ πρόσκληση και αποφάσισε να πάρει το θέμα στα χέρια του.

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης Banksy μπορεί να μην είδε ποτέ τα έργα του στη Μπιενάλε της Βενετίας, ωστόσο βρέθηκε στην ιταλική πόλη για να εκθέσει ένα έργο του εμπνευσμένο από το δημοφιλή τουριστικό προορισμό και ανάρτησε σχετικό στιγμιότυπο στο Instagram.

Το βίντεο δείχνει τον ίδιο ή κάποιο «συνεργό» του, να στήνει τη δική του εικαστική γωνιά σε μια από τις πολυσύχναστες πλατείες της Βενετίας μαζί με άλλους ζωγράφους.

Το έργο του ήταν μια σύνθεση από πίνακες ζωγραφικής, με τον τίτλο Λάδι στη Βενετία και καυτηρίαζε τον μαζικό τουρισμό της πόλης και την περιβαλλοντική ρύπανση από τα τεράστια κρουαζιερόπλοια.

Ωστόσο, οι αρχές δεν είδαν με καλό μάτι το έργο του και τον απομάκρυναν αφού δεν είχε άδεια για πάγκο όπως οι υπόλοιποι ζωγράφοι.

Ο Banksy έχει γίνει διάσημος από τα έργα του που πάντα κρύβουν κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα και έχει κατορθώσει να κρατήσει την ταυτότητά του μυστική.

Σχετικά:

To αυτοκαταστρεφόμενο έργο του Banksy εκτίθεται στη Γερμανία
Η αντίδραση του Banksy για την έκθεση και στην Αθήνα – Τι απαντούν οι διοργανωτές
Ο Banksy αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο κατέστρεψε «Το κορίτσι με το μπαλόνι» (Βίντεο)
Tags:
Ιταλία, Βενετία, καλλιτέχνης, μπιενάλε, έργα, Banksy
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK