07:10 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γνωστό ως Πεντάγωνο

Την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή εξετάζει η Ουάσιγκτον

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή εξετάζει η Ουάσιγκτον, εν μέσω της προσπάθειας ενίσχυσης της ασφάλειας των αμερικανικών δυνάμεων της περιοχής.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την προστασία των δυνάμεών μας στη Μέση Ανατολή; Ενδεχομένως σ' αυτά περιλαμβάνεται η αποστολή επιπλέον στρατευμάτων» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Παρ΄ όλα αυτά, ο ίδιος διέψευσε τα διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε συγκεκριμένους αριθμούς, ως προς το μέγεθος των επιπλέον δυνάμεων που εξετάζεται να σταλούν στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυξήσει τις δυνάμεις που διατηρούν στη Μέση Ανατολή, με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, να κάνει λόγο για «ξεκάθαρο μήνυμα» προς το Ιράν.

Από την πλευρά του, ο Ανώτατος Ηγέτης της ασιατικής χώρας έχει διαβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει να εμπλακεί σε εμπόλεμη σύρραξη με τις ΗΠΑ, παρότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΗΠΑ — Ιράν επιδεινώθηκαν το προηγούμενο έτος, όταν ο Λευκός Οίκος αποσύρθηκε μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επαναφέροντας τις οικονομικές κυρώσεις.

Σχετικά:

Προειδοποίηση Μόσχας στις ΗΠΑ για τις συνέπειες της επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στο Ιράν
Επιτροπή στη Γερουσία απέρριψε νομοσχέδιο για την έγκριση επιθέσεων κατά του Ιράν
Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών για την αντιμετώπιση του Ιράν
Δυνάμεις του Ιράν παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητες του Ναυτικού των ΗΠΑ στον Κόλπο
«Οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν στο Ιράν» εκτιμά η Τεχεράνη
Tags:
αμερικανικός στρατός, στρατεύματα, πυρηνικά όπλα, Λευκός Οίκος, Μέση Ανατολή, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK