04:55 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο του Λονδίνου προβλέπει ειδική ψηφοφορία, η οποία θα μπορούσε να προλειάνει το έδαφος για την πραγματοποίηση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στον επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου της ηγεσίας των Τόρις, γνωστή και ως «Επιτροπή 1922», θα παρουσιάσει η Τερέζα Μέι το νέο σχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Το αναθεωρημένο σχέδιο της Μέι, το οποίο περιγράφει τους όρους αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάστηκε στους βουλευτές στις αρχές της εβδομάδας.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων στηρίξει και εγκρίνει το νομοσχέδιο, τότε θα μπορούσε να «ανοίξει» ο δρόμος για την πραγματοποίηση ενός… δεύτερου, επιβεβαιωτικού δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε τις αντίθετες του προσδοκώμενου αντιδράσεις, καθώς αρκετοί βουλευτές και αξιωματούχοι αποδοκίμασαν την προτεινόμενη συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η Αντρέα Λίντσον, επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, υπέβαλε την παραίτησή της, επικαλούμενη διαφωνίες με την ηγεσία του κόμματος των Τόρις.

Από την πλευρά του, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ένας εκ των ηγετών των υπέρμαχων του Brexit στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος, εκτίμησε ότι το νέο σχέδιο θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ήττα, σε σχέση με το προηγούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου. Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέληξαν σε μία συμφωνία για τους όρους αυτής της αποχώρησης, η οποία όμως, δεν έλαβε τη στήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων, λόγω κυρίως των αντιδράσεων για το καθεστώς στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Σχετικά:

ΕΕ: Εστιάζουμε στη θετική ατζέντα, δεν μας απασχολεί το Brexit
Παραιτήθηκε η Άντρεα Λίντσομ λόγω διαφωνιών με τη Μέι για το Brexit
Μέι: Πρώτα μία συμφωνία για το Brexit και μετά... δημοψήφισμα
Κατρούγκαλος για Brexit: Δεν θέλαμε να σταλεί μήνυμα ότι τιμωρείται όποια χώρα φεύγει
Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Μισέλ Μπαρνιέ στο Μαξίμου και συζήτησαν για το Brexit
Tags:
σκληρό Brexit, Brexit, Βρετανική βουλή, Συντηρητικό κόμμα, Τερέζα Μέι, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK