09:04 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ολλανδική σημαία

Ευρωεκλογές στην Ολλανδία: Νίκη έκπληξη του Εργατικού Κόμματος δείχνουν τα exit poll

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νίκη έκπληξη του Εργατικού Κόμματος δείχνουν τα exit poll των ευρωεκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) έρχεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 18%.

Το Εργατικό Κόμμα φαίνεται πως σημειώνει νίκη έκπληξη στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Ολλανδία.

Αξίζει να επισημανθεί εδώ πως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δίνει ώθηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Φρανς Τίμερμανς, τον Ολλανδό πολιτικό που είναι υποψήφιος με τους Σοσιαλιστές για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα exit poll που διενήργησε η εταιρεία Ipsos, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) έρχεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό παραπάνω από 18%.

Το συντηρητικό-φιλελεύθερο VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει το 14%, ενώ το νέο εθνικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) του λαϊκιστή Τιερί Μποντέ συγκεντρώνει ποσοστό 11,2%.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση NOS, το PvdA αναμένεται ότι θα κερδίσει πέντε από τις 26 έδρες της Ολλανδίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το VVD τέσσερις και το FvD τρεις.

Tags:
ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κομισιόν, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK