17:20 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν δεν είστε νηφάλιος μουσουλμάνος στη Μαλαισία – προσέχετε, καθώς ένας τοπικός υπάλληλος μπορεί να σας σερβίρει το επόμενο γεύμα σας έχοντας ήδη τραβήξει μια φωτογραφία σας την οποία θα στείλει στο τοπικό τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων.

Περίπου 32 αστυνομικοί στην επαρχία Σεγκαμάτ της Μαλαισίας είναι ντυμένοι ως μάγειρες και σερβιτόροι για να πιάσουν τους μουσουλμάνους που τρώνε κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανέφερε η εφημερίδα New Straits Times την Πέμπτη.

Οι καλύτεροι μάγειρες επιλέχθηκαν από τις τάξεις των αστυνομικών του τμήματος για να εκτελέσουν το έργο, το οποίο θα διεξαχθεί σε 185 χώρους εστίασης. Μια άλλη προϋπόθεση για τη δουλειά ήταν το χρώμα του δέρματος, καθώς πολλοί υπάλληλοι εστιατορίων είναι εργαζόμενοι μετανάστες.

«Έχουμε ειδικά επιλεγμένους υπαλλήλους επιβολής του νόμου που έχουν τα κατάλληλα εμφανισιακά χαρακτηριστικά για την αποστολή τους, δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Σεγκαμάτ Μοχάμεντ Μάσνι Ουάκιμαν.

«Μοιάζουν πειστικοί όταν μιλάνε σε ινδονησιακή και πακιστανική γλώσσα, έτσι ώστε οι πελάτες να πιστέψουν ότι είναι πραγματικά μισθωμένοι για να μαγειρεύουν, να σερβίρουν γεύματα και να παίρνουν παραγγελίες».

Σύμφωνα με το RT, ο ιερός μήνας του Ισλάμ, το Ραμαζάνι, «τρέχει» από τις 5 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη νηστεία από την αυγή μέχρι το σούρουπο, εκτός εάν έχουν ειδική κατάσταση υγείας.

Σε ορισμένες περιοχές της Μαλαισίας οι μουσουλμάνοι υπόκεινται σε ισλαμικούς νόμους. Εάν ένας μουσουλμάνος εντοπιστεί να μην τηρεί τη νηστεία από έναν από τους αστυνομικούς, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να δεχθεί πρόστιμο μέχρι 329 δολάρια ή ποινή φυλάκισης ακόμη και έως έξι μήνες ή και τα δύο.

Ο μεγάλος μουσουλμανικός πληθυσμός της πολυεθνικής Μαλαισίας ακολούθησε παραδοσιακά μια ήπια εκδοχή του Ισλάμ. Τα τελευταία χρόνια η εξάπλωση όλο και πιο συντηρητικών ερμηνειών του Κορανίου αποτέλεσε πηγή ανησυχίας στη χώρα. Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών στην Μαλαισία, «Αδελφές του Ισλάμ», έχει καταδικάσει την πρωτοβουλία του εστιατορίου, περιγράφοντας την ως «επαίσχυντη πράξη κατασκοπείας».

Tags:
νηστεία, ραμαζάνι, Μουσουλμάνοι, αστυνομικοί, εστίαση, Μαλαισία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK