18:08 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τις εναλλακτικές της για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο διερευνά η Ινδία, μετά από την απόφασή της να βάλει τέλος στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των εντάσεων Ουάσινγκτον - Τεχεράνης.

Τέλος στις ειαγωγές ιρανικού πετρελαίου έχει βάλει η Ινδία, ήδη από τον προηγούμενο μήνα, όπως τόνισε σήμερα ο πρέσβης της Ινδίας στις ΗΠΑ Χαρς Σρίνγκλα. 

«Αυτό ήταν. Μετά από αυτό, δεν έχουμε εισάγει», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, όταν ερωτήθηκε για το εάν η χώρα τερμάτισε τις εισαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο. 

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ινδία βρίσκεται σε συζητήσεις για να διερευνήσει τις εναλλακτικές της σε ό,τι αφορά την προμήθεια πετρελαίου. 

Ο Λευκός Οίκος, τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την απόφαση των ΗΠΑ να βάλουν τέλος στις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις σε ό,τι αφορά το ιρανικό πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, σε συνέχεια της αποχώρησής τους από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης. Οι κυρώσεις στόχευαν και στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν. Ωστόσο, είχαν εξαιρεθεί τότε οκτώ χώρες (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα), λαμβάνοντας προσωρινή άδεια να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο. 

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και το Ιράν ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Tags:
ΗΠΑ, Πετρέλαιο, Ιράν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK