22:19 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Κρεμλίνο: Σε πολύ δύσκολη περίοδο για τις διμερείς σχέσεις η πρωθυπουργία της Μέι

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Παρακολουθούμε στενά αυτή (σ.σ. την κατάσταση) κυρίως γιατί η ΕΕ είναι ο βασικός εμπορικός και οικονομικός μας εταίρος. Γι’ αυτό φυσικά μας ενδιαφέρει ένας προβλέψιμος, σταθερός και αναπτυσσόμενος εταίρος»

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις διαδικασίες που σχετίζονται με το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μόσχα ενδιαφέρεται για μία σταθερή ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις διαδικασίες που σχετίζονται γενικά με το Brexit και αναπόφευκτα επηρεάζουν τη Βρετανία και την κατάσταση στην ΕΕ» ανέφερε.

«Παρακολουθούμε στενά αυτή (σ.σ. την κατάσταση) κυρίως γιατί η ΕΕ είναι ο βασικός εμπορικός και οικονομικός μας εταίρος. Γι’ αυτό φυσικά μας ενδιαφέρει ένας προβλέψιμος, σταθερός και αναπτυσσόμενος εταίρος» τόνισε.  

Σχολιάζοντας την παραίτηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η θητεία της εκτυλίχθηκε ενώ οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Ρωσίας βρίσκονταν σε δύσκολη φάση.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ, εύκολα να θυμηθώ κάποιο ορόσημο που να συνδέεται με τη συνεισφορά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Ηνωμένου Βασιλείου. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο, η θητεία της κ. Μέι ως πρωθυπουργού συνέβη κατά τη διάρκεια πολύ, πολύ δύσκολων στιγμών για τις διμερείς μας σχέσεις» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζετα ότι μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Η ίδια δήλωσε ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να φέρει εις πέρας το αίτημα των Βρετανών μέσα από το δημοψήφισμα και να υλοποιήσει το Brexit.

Tags:
Τερέζα Μέι, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντμίτρι Πεσκόφ, Brexit, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK