13:07 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Και στις περιοχές που κήρυξε ΑΟΖ η άλλη πλευρά θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας» φυσικού αερίου δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή, όπως είπε.

Σε συνέντευξή του, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες οι οποίες έχουν και οι δύο δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες του νησιού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sigmalive.com 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας και στις περιοχές στις οποίες έχει κηρύξει ΑΟΖ η άλλη πλευρά. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) έχει λάβει σχετική εξουσιοδότηση και θα συνεχίσουμε. Και μετά στην ΑΟΖ που διεξάγει τώρα έρευνες το Μπαρμπαρός, στο τεμάχιο 9.

Στο τέλος μπορεί να γίνει και γεώτρηση. Ό,τι και να λένε κάποιοι είναι δικαίωμα της ΤΔΒΚ και δεν επιτρέπουμε να μη σέβονται τα δικαιώματά μας ή κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλεύονται αυτό μας το δικαίωμα ή να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, κάνοντας διεθνείς συμμαχίες. Δεν θα επιτρέψουμε να δείχνουν το δάχτυλο στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Η νότια Κύπρος έχει μια συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού. Και δεν θα επιτρέψουμε σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή και να παραβλέπει τα δικαιώματά μας. Και στην Ελλάδα στέλνουμε πολύ καθαρά τα μηνύματα. Αυτά δεν είναι ζητήματα για εσωτερική κατανάλωση», πρόσθεσε ο Οκτάι. 

Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, Φουάτ Οκτάι, Τουρκία, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK