ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (96)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Βόρειο Ατλαντικό Συμβούλιο (NAC), το σώμα του ΝΑΤΟ που λαμβάνει τις κεντρικές αποφάσεις, θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία μετά από πρόσκληση των Σκοπίων από τις 2 έως τις 3 Ιουνίου για να συζητήσει το ζήτημα της ενσωμάτωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Μετά από πρόσκληση των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας, το Βόρειο Ατλαντικό Συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 2 και 3 Ιουνίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο οργανισμός επίσης αναφέρει ότι ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ, τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι και τον πρόεδρο της βουλής Ταλάτ Τζαφέρι.

Στις 12 Μαΐου, ο Πενταρόφσκι, πρώην εθνικός συντονιστής για την ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ, ζήτησε την προώθηση της πλήρους ενσωμάτωσης της χώρας και την προσπάθεια για την είσοδο στην ΕΕ.

Για χρόνια η Ελλάδα μπλόκαρε τις ελπίδες των Σκοπίων για είσοδο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξαιτίας της διαφοράς που υπήρχε στην ονομασία. Η συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την πόρτα στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (96)
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Βόρεια Μακεδονία, Στέβο Πεντάροφσκι, Ζόραν Ζάεφ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK