03:05 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Χουάν Γκουάιδο

Ο Γκουάιδο απαιτεί την αποχώρηση του Μαδούρο εν μέσω διαπραγματεύσεων στο Όσλο

© AP Photo / Fernando Llano
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (286)
0 0 0
Βρείτε μας

Η απαίτηση έρχεται λίγες ώρες αφού η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών του νόμιμου προέδρου Μαδούρο και του αυτοανακηρυχθέντα προσωρινού προέδρου Γκουάιδο θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Χουάν Γκουάιδο προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση δεν θα ικανοποιηθεί με τίποτα λιγότερο από την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, παρότι οι αντιπροσωπείες των Μαδούρο και Γκουάιδο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις στη Νορβηγία.

«Επιδιώκουμε με υπευθυνότητα όλες τις επιλογές» έγραψε στο Twitter. «Ο δρόμος μας είναι ξεκάθαρος: τέλος στον σφετερισμό, (δημιουργία) προσωρινής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές, και θα τη διεκδικήσουμε σε όλους τους τομείς που παλεύουμε, δεσμευμένοι για επείγουσες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

​Οι αναρτήσεις έρχονται λίγες ώρες αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει τον δεύτερο γύρο των συζητήσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών της Βενεζουέλας.

«Ανακοινώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Όσλο την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουν τη διαδικασία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Αντιδρώντας στη δήλωση, ο Μαδούρο ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Νορβηγίας για τις προσπάθειές της στο να κάνει εφικτές τις διαπραγματεύσεις.

«Η αντιπροσωπεία μας θα ταξιδέψει στο Όσλο με την επιθυμία να εργαστεί επί της συμφωνημένης ατζέντας και την προώθηση της δημιουργίας συμφωνιών» έγραψε στο Twitter ο Μαδούρο.

Στα τέλη Απριλίου του 2019, ο Γκουάιδο επιχείρησε να οργανώσει πραξικόπημα, ζητώντας από τον στρατό της χώρας να συνεργαστεί μαζί του σε μια προσπάθεια να ανατραπεί ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ωστόσο οι προσπάθειές του τελικά απέτυχαν. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, αρκετοί αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης έφυγαν από τη χώρα, ενώ ο στρατός της Βενεζουέλας δήλωσε πιστός στον εκλεγμένο πρόεδρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπλοκάρει τα πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία της χώρας και έχουν επιβάλει κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (286)

Σχετικά:

Γκουαίδο: Δεν ήταν συνομιλίες με την κυβέρνηση η συνάντηση στο Όσλο
Μυστικές συνομιλίες υπουργού του Μαδούρο με εκπροσώπους του Γκουάιδο στη Νορβηγία
Tags:
διαπραγματεύσεις, Νορβηγία, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουάιδο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK