09:09 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Εμανουέλ Μακρόν

Δεν θα υπάρξει «αλλαγή πορείας» στην Γαλλία, προειδοποιεί ο Μακρόν

© AFP 2019 / Yoan Valat / POOL
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αντιμετωπίζει από τα μέσα Νοεμβρίου μια κοινωνική εξέγερση κατά της δημοσιονομικής πολιτικής και «εναντίον των αδικιών», η οποία συνεχίζεται - με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων - κάθε Σάββατο στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο έπειτα από εκείνο του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λε Πεν στην ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές, απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή πορείας στην πολιτική του.

Ο κ. Μακρόν σκοπεύει «να εντείνει την δεύτερη πράξη της πενταετίας του» και «δεν θα κάνει αλλαγή πορείας», ανέφερε το βράδυ της Κυριακής το περιβάλλον του μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων.

«Οι προσανατολισμοί που ανακοινώθηκαν μετά τη μεγάλη συζήτηση θα συνεχισθούν, ο στόχος είναι οι Γάλλοι να μπορέσουν να αισθανθούν την αλλαγή», πρόσθεσε η ίδια πηγή στο περιβάλλον του προέδρου.

Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, έκανε λόγο για «δημοκρατική αποκήρυξη» της εξουσίας και ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, ο Γάλλος πρόεδρος οφείλει «να εξαγάγει τα συμπεράσματα» από τα αποτελέσματα αυτά, «αυτός που κατέστησε την ψηφοφορία αυτή δημοψήφισμα για την πολιτική του, ακόμη και για το πρόσωπό του».

«Δεν έχει άλλη επιλογή, κατ' εμέ, παρά τουλάχιστον να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ άκουσε «αυτό το ισχυρό μήνυμα, το λάβαμε πλήρως, όπως λάβαμε και το μήνυμα για την επείγουσα οικολογική ανάγκη», δήλωσε.

Απηύθυνε έκκληση για μια «νέα μέθοδο» στην κυβέρνηση, αλλά όχι για αλλαγή δεδομένων ούτε εξέτασε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

«Από αύριο θα είμαι επί ποδός», τόνισε.

«Οφείλουμε να θέσουμε σε εφαρμογή μια νέα μέθοδο για να βοηθήσουμε περισσότερο τα εδάφη (…) για πιο ανθρώπινες πολιτικές», είπε και συμπλήρωσε, «Αυτό είναι το διακύβευμα της δεύτερης πράξης της πενταετίας, μας μένει συνεπώς πολλή δουλειά».

Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση της Γαλλίας αντιμετωπίζουν από τα μέσα Νοεμβρίου μια κοινωνική εξέγερση κατά της δημοσιονομικής πολιτικής και «εναντίον των αδικιών», η οποία συνεχίζεται — με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων — κάθε Σάββατο στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Tags:
πρόεδρος, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, Μαρίν Λε Πεν, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK