01:34 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σουδάν βιώνει εδώ και μήνες σφοδρές αντί-κυβερνητικές διαμαρτυρίες, οι οποίες κατέληξαν σε στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11 Απριλίου. Το TMC ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να διεξαγάγει νέες εκλογές εντός δύο ετών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν και είναι έτοιμα να βοηθήσουν το Σουδάν σε θέματα που σχετίζονται με τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας, καθώς και την ειρηνική πολιτική μετάβασή του σε μια νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται τον πρίγκηπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άμπου Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Νανγιάν.

Ο επικεφαλής του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου του Σουδάν, Αμπντέλ Φατάχ Αμπντελράχμαν Μπουρχάν, άφησε το Σουδάν για επίσημη μονοήμερη επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι την Κυριακή.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο WAM των ΗΑΕ, ο Αλ Νανγιάν συναντήθηκε με τον επικεφαλής του TMC την Κυριακή και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του να σταθεί με το Σουδάν στις προσπάθειές του να επιτύχει την εθνική συμφιλίωση.

Ο Αλ Νανγιάν συνέστησε στο Σουδάν να επικεντρωθεί στον διάλογο ως αποτελεσματικό μέτρο για να εξασφαλίσει μια ειρηνική πολιτική μετάβαση και ενότητα στη χώρα.

Το Σουδάν βιώνει εδώ και μήνες σφοδρές αντί-κυβερνητικές διαμαρτυρίες, οι οποίες κατέληξαν σε στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11 Απριλίου. Το TMC ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να διεξαγάγει νέες εκλογές εντός δύο ετών. Ο τότε πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, ο οποίος ήταν στην εξουσία επί 30 χρόνια, ανατράπηκε και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν με τους διαδηλωτές να απαιτούν από το στρατιωτικό συμβούλιο να δοθεί η εξουσία σε μια νέα πολιτική κυβέρνηση.

Στις 15 Μαΐου, το TMC και η αντιπολίτευση κατέληξαν σε συμφωνία για μία τριετή μεταβατική περίοδο στη χώρα.

Την Παρασκευή, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τη Διακήρυξη της Ελευθερίας και της Αλλαγής ανακοίνωσαν ότι οι περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με τη σύνθεση ενός μελλοντικού κυρίαρχου συμβουλίου για τη διοίκηση της χώρας «δεν ανεστάλησαν αλλά σταμάτησαν». Η αντιπολίτευση δήλωσε επίσης ότι ήθελε να δημιουργήσει μια κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα με εκτεταμένες εξουσίες της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου για μια μεταβατική περίοδο.

Tags:
διαδηλώσεις, στρατιωτικό συμβούλιο, Ομάρ Μπασίρ, Σουδάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΑΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK