05:12 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Εκλογές στην Ισπανία

Νίκη για το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις Ευρωεκλογές στην Ισπανία

© AP Photo / Alvaro Barrientos
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 0 0

Ξεκάθαρη επικράτηση πραγματοποίησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) στις εκλογές της Ισπανίας. Εξασφάλισε ποσοστό 33%, έναντι ποσοστού 23% που συγκέντρωσε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της χώρας.

Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) κέρδισε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σχεδόν το 33% των ψήφων και έλαβε 20 έδρες στο νομοθετικό σώμα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και με την ενσωμάτωση των ψήφων σχεδόν στο 95%.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 23% των ψήφων και κέρδισε 12 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos κέρδισε επτά έδρες, ενώ το νέο ακροδεξιό κόμμα Vox κέρδισε τρεις έδρες και θα εισέλθει στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά.

Το ακροαριστερό κόμμα των Podemos έλαβε έξι έδρες, κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της ΕΕ το 2014.

Επιπλέον, τρεις βουλευτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν έδρες στο κοινοβούλιο της ΕΕ. Πρόκειται για τους Οριόλ Γιουνκέρας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε φυλακή στη Μαδρίτη με κατηγορίες που περιλαμβάνουν εξέγερση για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην οργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησίας της ημι-αυτόνομης περιφέρειας της Καταλονίας το 2017.Επιπλέον, οι Κάρλες Πουγκεμοντ και Τόνι Κομίν καταζητούνται από τις αρχές της Ισπανίας για τις ίδιες κατηγορίες, έχοντας ωστόσο ήδη καταφύγει στο Βέλγιο.

Οι τρεις τους πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν νομικά εμπόδια προκειμένου να αποκτήσουν την έδρα τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
νέα, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, αποτελέσματα εκλογών, εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, εκλογές, Podemos, Καταλονία, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK