08:15 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Sputnik

Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης του Sputnik Λιθουανίας στο αεροδρόμιο του Βίλνιους

© Sputnik / Konstantin Chalabov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Τον αρχισυντάκτη του Sputnik Λιθουανίας, Μαράτ Κασέμ, συνέλαβαν οι αρχές, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Βίλνιους.

Ο αρχισυντάκτης του Sputnik Λιθουανίας, Μαράτ Κασέμ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βίλνιους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος, μίλησε τηλεφωνικά για τη σύλληψή του αφού βρίσκεται υπό κράτηση στο αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε ως αιτιολογία της σύλληψής του, όπως αυτή διατυπώθηκε από τις αρχές, είναι ότι αποτελεί «απειλή για την εθνική ασφάλεια». 

«Είμαι κρατούμενος με την εξής αιτιολογία: απειλή για την εθνική ασφάλεια. Μου απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα για πέντε χρόνια», δήλωσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για ποιους λόγους του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα.

Να σημειωθεί πως οι αρχές των χωρών της Βαλτικής έχουν επιδιώξει επανειλημμένα να παρεμποδίσουν το έργο των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Τον Απρίλιο του 2014, το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας αρνήθηκε να δώσει διαπιστευτήρια στην ανταποκρίτρια του RIA Novosti Ιρίνα Πάβλοβα, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές της Εσθονίας συνέλαβαν τον ανταποκριτή της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης (VGTRK) Νικολάι Βασιλίεφ και τους συνεργάτες του στα σύνορα.

Τον Μάρτιο του 2016, οι λιθουανικές αρχές απέλασαν τον ανταποκριτή του VGTRK Παβέλ Ζαρούμπιν και τους συνεργάτες του.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα περιστατικά αυτά αντικατοπτρίζουν μια κοινή πολιτική μεταξύ των χωρών της Βαλτικής.

Σημείωσε ακόμη ότι η καταπίεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στα συγκεκριμένα κράτη δείχνουν σαφώς ότι οι ισχυρισμοί της Ρίγας, του Ταλίν και του Βίλνιους ότι δεσμεύονται απέναντι στις αρχές της δημοκρατίας και του ελεύθερου λόγου είναι «δημαγωγία».

Tags:
αεροδρόμιο, Βίλνιους, Sputnik, Λιθουανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK