07:31 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Ο Μακρόν θέλει Τίμερμανς, Βεστάγκερ και Μπαρνιέ για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ

© AFP 2019 / Christian Hartmann
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε ότι έμπειροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ και ο διαπραγματευτής του Brexit Μισέλ Μπαρνιέ θα μπορούσαν να καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις στα όργανα της ΕΕ.

«Θα πρέπει να καταγράψουμε την επιθυμία που εξέφρασε ο λαός και αυτό γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους που να λαμβάνουν αποφάσεις (σ.σ. στις κορυφαίες θέσεις) που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη για την ικανότητά τους να ενεργούν. Η Βεστάγκερ και ο Μπαρνιέ και ο Τίμερμανς και πολλοί άλλοι είναι άνθρωποι που έχουν αυτή την ικανότητα» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμμετέχουν σε δείπνο στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φρανς Τίμερμανς στηρίζει ο Τσίπρας για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν

Παράλληλα, αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Τουσκ προκειμένου να πραγματοποιήσει τις σχετικές διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στην τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20-21 Ιουνίου, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις συνολικά επί του πακέτου των διορισμών.

Tags:
Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Φρανς Τίμερμανς, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαική Ένωση, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK