10:31 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να τιμήσει τα θύματα που προέρχονται από πράξεις βίας βασισμένες στη θρησκεία ή την πίστη, ορίζοντας την 22α Αυγούστου ως παγκόσμια ημέρα μνήμης.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα που κηρύσσει την 22α Αυγούστου ως την παγκόσμια μέρα μνήμης για τα θύματα πράξεων βίας βασισμένων στη θρησκεία ή την πίστη.

Σύμφωνα με το κείμενο του εγγράφου, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών «Αποφασίζει να ορίσει την 22α Αυγούστου ως την Παγκόσμια Ημέρα για τη μνήμη των θυμάτων πράξεων βίας βασισμένων στη θρησκεία ή την πίστη».

Το σχέδιο, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Βραζιλία, την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Πακιστάν και την Πολωνία, ενθαρρύνει τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, την διεθνή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα να αντιμετωπίζουν την ημέρα «με ανάλογο τρόπο».

Το ψήφισμα καλεί επίσης τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να τονίσει την σημασία της νέοανακηρυχθείσας ημέρας μνήμης στα κράτη μέλη, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και την κοινωνία των πολιτών.

Tags:
μέρα μνήμης, θρησκευτική βία, θύματα, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, Πολωνία, Ιράκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK