16:04 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη βοήθεια και την εμπειρία της Ρωσίας στο ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού της Κορεατικής Χερσονήσου, ζήτησε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας Μουν Χι-σανγκ.

Η Σεούλ ελπίζει ότι η Ρωσία θα αξιοποιήσει την εμπειρία της στον αφοπλισμό και θα χρησιμοποιήσει τις επαφές της με την Πιονγιάνγκ για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας Μουν Χι-σανγκ.

«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία, ως χώρα με εμπειρία στον τομέα του αφοπλισμού και της αποπυρηνικοποίησης, θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στη δημιουργία ενός ευνοϊκού διπλωματικού κλίματος για την επίλυση του πυρηνικού προβλήματος στην Κορεατική Χερσόνησο εντείνοντας τη στρατηγική επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλες χώρες της περιοχής», δήλωσε ο Μουν μιλώντας στο ρωσικό κοινοβούλιο.

Σημείωσε ότι η Ρωσία είχε παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, κατανοεί καλά την πολιτική της και μπορούσε να διεξαγάγει ουσιαστικό διάλογο με την Πιονγιάνγκ.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μόσχα θα μπορέσει να πείσει τη Βόρεια Κορέα να γίνει πλήρες μέλος της διεθνούς κοινότητας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ρώσο Πρόεδρο που τονίζει την ανάγκη για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και που στηρίζει την άποψη ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί αποκλειστικά με διπλωματικά μέσα», ανέφερε ακόμη ο Μουν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν συναντήθηκαν στο Βλαδιβοστόκ τον Απρίλιο.

Ο Πούτιν δήωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση.

Σχετικά:

Η Βόρεια Κορέα διέταξε στρατιωτικές ασκήσεις «με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας»
Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα στα τέλη Ιούνιου
Επισιτιστική βοήθεια στη Βόρεια Κορέα θα στείλει η Σεούλ
Tags:
ΗΠΑ, αφοπλισμός, πυρηνικά, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK