ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κίνα και η Ρωσία δεν θα ανεχθούν την παρέμβαση τρίτων στη διμερή συνεργασία τους και θα ανταπεξέλθουν από κοινού στις δυσκολίες για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία, Λι Χιούι.

Σαφές μήνυμα συνεργασίας απέστειλε ο Πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία, Λι Χιούι λέγοντας πως Κίνα και Ρωσία δεν θα δεχθούν παρέμβαση τρίτων.

«Η συνεργασία των χωρών μας δεν στρέφεται εναντίον τρίτων. Ταυτόχρονα δεν θα ανεχθούμε την παρέμβαση τρίτων», δήλωσε ο Λι κατά τη διάρκεια του 5ου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Ρωσία και Κίνα: Συνεργασία σε μια νέα εποχή».

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι θερμές αδελφικές σχέσεις Ρωσίας και Κίνας δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στη διεθνή σκηνή.

«Όποιες και αν είναι οι δυσκολίες στην πορεία προς την ανάπτυξη, η επιθυμία της Κίνας και της Ρωσίας για παγκόσμια ειρήνη, ανάπτυξη και σταθερότητα θα παραμείνει αμετάβλητη», τόνισε ο πρέσβης προσθέτοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και των δύο κρατών.

Ο Λι σημείωσε επίσης ότι η Κίνα και η Ρωσία χρειάζεται να εντείνουν την επιχειρηματική συνεργασία, για να προωθήσουν την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, να ενισχύσουν τη φιλία των δύο λαών και να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία.

Tags:
συνεργασία, παρέμβαση, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK