00:24 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγο μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού εντός της προθεσμίας των 28 ημερών που του είχε δοθεί, οι βουλευτές του κοινοβουλίου ψήφισαν την διάλυσή του, οδηγώντας την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα, ο κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού εντός της προθεσμίας των 28 ημερών που είχε αρχικά δοθεί τον Απρίλιο, μετά τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε έτσι από τον πρόεδρο της χώρας πρόσθετο χρόνο για διαπραγματεύσεις μέχρι τις 29 Μαΐου.

Έτσι, ύστερα από την αποτυχία του Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού εντός της προθεσμίας, οι βουλευτές του κοινοβουλίου ψήφισαν την διάλυσή του, οδηγώντας την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Την Κυριακή, ο Νετανιάχου ανέφερε σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «καταβάλλει τελικές προσπάθειες για να σχηματίσει μια νέα δεξιά κυβέρνηση για να αποφύγει περιττές εκλογές».

​Ο Νετανιάχου μπορεί τώρα να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των νέων εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Μία πιθανή νίκη θα του εξασφαλίσει άλλη μία προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς και την πέμπτη θητεία του στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

​Η νίκη του Νετανιάχου στις γενικές εκλογές του περασμένου μήνα ήρθε με υψηλό κόστος. Αφού πρώτα συγκέντρωσε την υποστήριξη ενός συνόλου δεξιών και ορθόδοξων εβραϊκών κομμάτων, ο ισραηλινός ηγέτης σύντομα αντιμετώπισε προβλήματα στην προσπάθειά του να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Σύμφωνα με το RT, ο πρώην υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, στον οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στηριζόταν για την οικοδόμηση ενός συνασπισμού, συγκρούστηκε με τα υπερ-ορθόδοξα κόμματα κατά της υποχρεωτικής θητείας των φοιτητών της Yeshiva στο στρατό της χώρας. Οι ορθόδοξοι πολιτικοί επέμειναν ότι οι φοιτητές Yeshiva παραμένουν απαλλαγμένοι από την υποχρέωση για στρατιωτική θητεία, ενώ ο Λίμπερμαν προσπάθησε να προωθήσει ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της απαλλαγής τους.

Tags:
πρόωρες εκλογές, Κοινοβούλιο, Κνεσέτ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK