ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τρίτη, δύο μέλη του προσωπικού της UNMIK, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου υπηκόου Μιχαήλ Κρασνοσέκοφ, συνελήφθησαν, τραυματίστηκαν και νοσηλεύθηκαν σε επιδρομή της αστυνομίας της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ένα δεύτερο μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ στην αποστολή του Κοσσυφοπεδίου (UNMIK) απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ανέφερε η UNMIK σε δήλωση της.

«Ένα δεύτερο μέλος του προσωπικού της UNMIK που συνελήφθη χθες απελευθερώθηκε από την αστυνομία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter την Τετάρτη.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ δήλωσε την Τρίτη ότι ο δεύτερος κρατούμενος είναι πολίτης του Κοσσυφοπεδίου.

Την Τρίτη, δύο μέλη του προσωπικού της UNMIK, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου υπηκόου Μιχαήλ Κρασνοσέκοφ, συνελήφθησαν, τραυματίστηκαν και νοσηλεύθηκαν σε επιδρομή της αστυνομίας της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Η αστυνομία δήλωσε ότι ανέλαβε δράση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος σε περιοχές με σερβικό πληθυσμό στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και συνέλαβε 18 άτομα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι κρατούσε τον Κρασνοσέκοφ επειδή είχε αντιταχθεί στις ενέργειες των αστυνομικών, αλλά τον απελευθέρωσε καθώς αποτελεί υπάλληλο του ΟΗΕ. Ο γενικός εισαγγελέας της Κοσόβσκα-Μιτρόβιτσα, Σίκρι Σίλα, δήλωσε ότι θα απαιτήσει την άρση της ασυλίας του Κρασνοσέκοφ.

Ο επικεφαλής της UNMIK Ζαχίρ Τανίν και η ρωσική πρεσβεία στο Βελιγράδι κάλεσαν τις αρχές του Κοσόβου να απελευθερώσουν αμέσως και τα δύο μέλη του προσωπικού.

Το Κόσοβο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία στις 17 Φεβρουαρίου 2008. Η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία αναγνωρίζεται από περισσότερα από 100 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Η Σερβία, καθώς και η Ρωσία, η Κίνα, το Ισραήλ, το Ιράν, η Ισπανία, η Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Το 2011 η Σερβία, υπό την πίεση των Βρυξελλών, άρχισε διαπραγματεύσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων με τους Αλβανούς του Κοσόβου με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διάλογος έχει προς το παρόν ανασταλεί.

Tags:
αστυνομία, ΟΗΕ, Ρωσία, Σερβία, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK