10:56 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Απλά δείχνουν το όπλο τους και λένε ‘όχι, όχι παιδιά στην Ευρώπη, θα αγοράσετε το δικό μας φυσικό αέριο και δεν μας νοιάζει που είναι τουλάχιστον 30% πιο ακριβό από το αέριο που έρχεται από τους Ρώσους’».

Αντί να σέβεται τους κανόνες του δίκαιου ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας, οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται όπως κατά την εποχή της Άγριας Δύσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τις αμερικανικές κινήσεις υπονόμευσης του Nord Stream 2 στην Ευρώπη.

«Αυτό το πρότζεκτ θα έχει πολύ σημαντική συνεισφορά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και αποτελεί τεράστιο ανταγωνιστή, πολύ σοβαρό ανταγωνιστή για τους αμερικανούς παραγωγούς αερίου και προμηθευτές» δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του.

«Έτσι, αντί για δίκαιο ανταγωνισμό, προτιμούν να ενεργούν σαν να είναι στην εποχή της Άγριας Δύσης. Απλά δείχνουν το όπλο τους και λένε ‘όχι, όχι παιδιά στην Ευρώπη, θα αγοράσετε το δικό μας φυσικό αέριο και δεν μας νοιάζει που είναι τουλάχιστον 30% πιο ακριβό από το αέριο που έρχεται από τους Ρώσους’» υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την εναντίωσή τους απέναντι στο πρότζεκτ, υποστηρίζοντας ότι θα καταστήσει την Ευρώπη εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, υπονομεύοντας τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.

Η ρωσική πλευρά αποδίδει τη στάση των ΗΠΑ στην επιθυμία τους να προωθήσουν τα οικονομικά και ενεργειακά τους συμφέροντα στην Ευρώπη.

Το πρότζεκτ έχουν καλωσορίσει σειρά ευρωπαϊκών χωρών ωστόσο άλλες αντιτίθενται εγείροντας ανησυχίες για υποτιθέμενο κίνδυνο από την εξάρτηση από την Ρωσία και θα υποβαθμιστεί ο ρόλος του ενδιάμεσου που έχει η Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι η Ουάσιγκτον θέλει να διώξει τη Ρωσία από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας για να αυξήσει τις πωλήσεις αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η Μόσχα έχει αναφέρει αρκετές φορές ότι ο αγωγός είναι ξεκάθαρα ένα εμπορικό πρότζεκτ.

Σχετικά:

Η αυστριακή OMV ζητά προστασία των εταιρειών από τις αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream 2
Μόσχα: Τα εμπόδια στον Nord Stream 2 απειλούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια
Κυρώσεις για τον Nord Stream 2 ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, στο στόχαστρο επιχειρήσεις
Tags:
Κρεμλίνο, αγωγός φυσικού αερίου, φυσικό αέριο, ΗΠΑ, Ρωσία, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK