ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (310)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βραζιλία πήρε πίσω την πρόσκληση προς την απεσταλμένη του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο, δήλωσε η ίδια ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν θα τη δεχτούν στη χώρα.

Ανακλήθηκε η πρόσκληση της Βραζιλίας προς την απεσταλμένη του Χουάν Γκουάιδο ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Τερέζα Μπελαντρία.

Η ίδια απέρριψε την πιθανότητα η ανάκληση αυτή να υποδηλώνει κάποια αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν «απρόσκλητη».

«Η παραλαβή ή όχι των επιστολών διαπίστευσης θα σχολιαστεί σε μια πιο βολική στιγμή», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Βραζιλίας, προσθέτοντας πως η Μπελαντρία ήταν εκπρόσωπος του «νόμιμου προέδρου» της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματά των βραζιλιάνικων εφημερίδων Folha de S.Paulo και  Globo, η κυβέρνηση Μπολσονάρο ακύρωσε την πρόσκλησή της επειδή πρώην στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Μαδούρο

Εν τω μεταξύ, τα διαπιστευτήρια του πραγματικού πρεσβευτή της Βενεζουέλας δεν έχουν ανακληθεί.

Ο νέος δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας είχε συμμετάσχει στην κριτική του Γκουάιδο και οι σύμβουλοι του Τραμπ φέρεται να τον πίεσαν σε μια πιο σκληρή γραμμή προς τον Νικολάς Μαδούρο, υπό την οπτική μιας πιθανής τοποθέτησης αμερικανικών στρατευμάτων στη Βραζιλία.

Αντικατοπτρίζοντας αυτές τις ανησυχίες, Βραζιλιάνος διπλωμάτης, σημείωσε με αποφασιστικότητα ότι η διαπίστευση της απεσταλμένης του Γκουάιδο «δεν συμφωνήθηκε ποτέ από τους στρατιωτικούς που άσκησαν βέτο στην ιδέα μιας αμερικανικής βάσης στη Βραζιλία από την πρώτη μέρα».

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (310)
Tags:
Νικολάς Μαδούρο, διαπίστευση, Χουάν Γκουάιδο, Ζαΐρ Μπολσονάρο, Βενεζουέλα, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK