19:02 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσουν την «απειλή» του Ιράν, προκαλώντας ανησυχίες ότι μια λανθασμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών και να βυθίσει ολόκληρη την περιοχή σε αστάθεια.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε τις ΗΠΑ απέναντι σε ένα ενδεχόμενο πλήγμα στο Ιράν και τόνισε πως εάν η Ουάσινγκτον επιτεθεί στην Τεχεράνη, ολόκληρη η περιοχή θα ξεσηκωθεί εναντίον αυτής και των συμφερόντων της στη Μέση Ανατολή.

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά ότι οποιοσδήποτε πόλεμος εναντίον του Ιράν δεν θα παραμείνει στα σύνορα του Ιράν. Όλη Η περιοχή θα καεί, οδηγώντας σε εξαφάνιση όλων τις δυνάμεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή», ανέφερε.

Ο ίδιος υπενθύμισε επίσης στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι αν συμβεί αυτό οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να φτάσουν τα 200 ή ακόμα και τα 300 δολάρια ανά βαρέλι, όπως και στην πετρελαϊκή κρίση του 1973.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ εξέφρασε αμφιβολίες ότι οι ΗΠΑ θα τολμούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με το Ιράν, διότι κατανοεί τις πιθανές συνέπειες για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Tags:
επίθεση, Μέση Ανατολή, Χεζμπολάχ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK