18:01 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες απειλές κατά του Μεξικού εξαπέλυσε την Κυριακή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την αδράνεια της χώρας ως προς το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το Μεξικό αν η χώρα δεν σταματήσει τη ροή των παράνομων μεταναστών που διασχίζουν τα βόρεια σύνορά της περνώντας έτσι στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Το Μεξικό στέλνει μια μεγάλη αντιπροσωπεία με σκοπό να συνομιλήσουμε για τα σύνορα». Το πρόβλημα είναι ότι «μιλούσαν» εδώ και 25 χρόνια. Θέλουμε πράξεις κι όχι λόγια. Θα μπορούσαν να επιλύσουν την συνοριακή κρίση σε μια μέρα αν το επιθυμούσαν. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις μας θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν δασμούς 5% σε όλα τα εμπορεύματα που εισάγονται από το Μεξικό αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου, εκτός κι αν το Μεξικό αναλάβει δράση για να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση.

Ένας αυξανόμενος αριθμός μεταναστών από την Κεντρική Αμερική έφτασαν στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό τους τελευταίους μήνες. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την αύξηση των αφίξεων ως «κρίση», κηρύσσοντας μάλιστα τον Φεβρουάριο κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα.

Σχετικά:

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη φέρονται να διαφώνησαν με τον Τραμπ για τους δασμούς στο Μεξικό
Μήνυμα Τραμπ προς Μεξικό μετά τους δασμούς: Είναι καιρός για λύση στο μεταναστευτικό
Το Μεξικό δεσμεύεται για «δυναμική απάντηση» στους δασμούς των ΗΠΑ
Tags:
σύνορα, λαθρομετανάστευση, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK