11:59 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πέντε σορούς εντόπισαν οι αρχές στα Ιμαλάια, στην Ινδία, στο πλαίσιο αναζήτησης για οκτώ αγνοούμενους ορειβάτες που τα ίχνη τους χάθηκαν μετά από χιονοστιβάδα.

Πέντε σοροί εντοπίστηκαν σε όρος στα Ιμαλάια, στην Ινδία, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εναέριας έρευνας για οκτώ ορειβάτες που αγνοούνται από την προηγουμένη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η εξαφάνιση των οκτώ ορειβατών δηλώθηκε την Παρασκευή, καθώς δεν επέστρεψαν στην κατασκήνωση βάσης τους, στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ινδίας, το Νάντα Ντεβί. Πρόκειται για τέσσερις Βρετανούς, Αμερικανούς, έναν Ινδό και μία Αυστραλέζα.

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας εντόπισε πέντε πτώματα πάνω από μια περιοχή που χάθηκαν, δήλωσε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος από τη γειτονική περιοχή Πιθόραγκαθ.

«Τέσσερα πτώματα φαίνονται μαζί και ένα πέμπτο λίγο πιο μακριά από τα άλλα», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι η αποστολή αναζήτησης εργάζεται πλέον με την υπόθεση ότι και οι οκτώ ορειβάτες σκοτώθηκαν. «Προσπαθούμε να ανασύρουμε τα πτώματα. Πιστεύουμε ότι οι άλλοι τρεις θα βρίσκονται κοντά», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Οι ορειβάτες προσπαθούσαν να ανέβουν σε μια κορυφή ύψους 6.477 μέτρων, κοντά στο Νάντα Ντεβί, που δεν έχει όνομα και κανείς δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα εκεί. Ωστόσο « σημαντική χιονοστιβάδα» έπληξε τη διαδρομή τους, δήλωσε η εταιρεία που διοργάνωσε την αποστολή.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι τα σώματα εντοπίστηκαν σε ύψος άνω των 5.000 μέτρων και η πιθανότητα μιας δεύτερης χιονοστιβάδας θα καθιστούσε δύσκολη την πρόσβαση στην περιοχή. Δεν είχε αποφασιστεί αν μια ομάδα θα πάει αεροπορικώς ή με τα πόδια, συμπλήρωσε.

«Εξετάζουμε και τις δύο εναλλακτικές. Αφού τα σώματα βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο, είναι μη προσβάσιμα, είναι ακόμα ασταθές έδαφος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δεύτερη χιονοστιβάδα», είπε

«Ήταν πάντα ένα επικίνδυνο μέρος για να πας. Το βουνό Έβερεστ είναι πιο εύκολο για αναρρίχηση», εξήγησε.


Tags:
έρευνα, αγνοούενοι, ορειβάτες, σοροί, Ινδία, Ιμαλάια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK