03:50 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ύστερα από αρκετές εκρήξεις στην ιρακινή πόλη του Κιρκούκ σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και πως τραυματίστηκαν άλλοι 12 .

Τουλάχιστον τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ σκοτώθηκαν στην πόλη Ταρμίγια, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο έναν αξιωματικό των σωμάτων ασφαλείας.

Καμία τρομοκρατική ομάδα δεν ανέλαβε ακόμα την ευθύνη για την επίθεση.

Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και πως τραυματίστηκαν άλλα 12 μετά από αρκετές εκρήξεις στην ιρακινή πόλη Κιρκούκ.

Η κατάσταση στο Ιράκ είναι εξαιρετικά ασταθής εδώ και αρκετά χρόνια εξαιτίας των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, η οποία κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις της χώρας το 2014. Παρά το γεγονός ότι οι καταληφθείσες εκτάσεις ανακτήθηκαν από τα ιρακινά κυβερνητικά στρατεύματα, οι τζιχαντιστές πραγματοποιούν τακτικές επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων και αμάχων.

Τον Δεκέμβριο του 2017, οι ιρακινές αρχές κήρυξαν το τέλος της πάλης εναντίον του Daesh, αφού τα ιρακινά στρατεύματα επανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στα σύνορά της χώρας με τη Συρία.

Tags:
Κιρκούκ, τζιχαντιστές, δυνάμεις, τραυματίες, νεκροί, Daesh, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK