16:28 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τη Δευτέρα στη Βρετανία, όπου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με την Τερέζα Μέι, όσο και με μια σειρά από επιχειρηματικά ονόματα, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Το μήνυμα ότι το Brexit πρέπει να γίνει και πιθανότατα θα γίνει, καθώς θα είναι καλό για τη Βρετανία, απέστειλε στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με την πρωθυπουργό υπό παραίτηση Τερέζα Μέι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι θα γίνει και πιθανότατα θα έπρεπε να γίνει. Πρόκειται για μια σπουδαία, σπουδαία χώρα και θέλει τη δική της ταυτότητα, θέλει να έχει τα δικά της σύνορα, θέλει να διευθύνει τις δικές της υποθέσεις. Είναι ένα πολύ, πολύ ξεχωριστό μέρος», σημείωσε. 

Ο Τραμπ εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια «εξαιρετική» εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

«Όσο η Βρετανία ετοιμάζεται για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ δεσμεύονται για μια εξαιρετική εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βρετανία», σημείωσε ο ίδιος. 

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόνισε μάλιστα ότι η Μέι αξίζει πολλά εύσημα.

Ο Τραμπ έκανε μνεία και στον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίο και αποκάλεσε «αρνητική δύναμη» και όπως είπε, αρνήθηκε να τον συναντήσει. 

«Δεν γνωρίζων τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ποτέ δεν τον έχω συναντήσει, ποτέ δεν του έχω μιλήσει. Ήθελε να συναντηθούμε σήμερα ή αύριο και αποφάσισα ότι δεν θα το κάνω αυτό», είπε ο Τραμπ. 

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι επί τάπητος στις συζητήσεις τους ετέθη και το θέμα της Huawei. 

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους δασμούς σε βάρος του Μεξικού, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα. 

Tags:
Brexit, ΗΠΑ, Βρετανία, Τερέζα Μέι, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK