13:45 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βεβαίωση από τους Ουκρανούς πιστούς ότι ανήκουν στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητούν, πλέον, τα μοναστήρια του Άγιου Όρους.

Πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τη σχέση τους με την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητούν από τους πιστούς της Ουκρανίας, οι ηγούμενοι στα μοναστήρια του Αγίου Όρους

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, από εδώ και στο εξής, όλοι οι Ουκρανοί που επισκέπτονται στο Άγιο Όρος θα πρέπει να έχουν μαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό, παράλληλα με το διαβατήριό τους και το Διαμονητήριο.

Η βεβαίωση που θα αναφέρει, επίσης, την περίοδο παραμονής στον στον Άθω πρέπει να εκδίδεται ως επίσημο έγγραφο της επισκοπικής διοίκησης και να φέρει την υπογραφή του επισκόπου και σφραγίδα.  

Η Μητρόπολη Κιέβου απέστειλε, άλλωστε, σχετική εγκύκλιο προς όλους τους επισκόπους. 

Στις αρχές του έτους ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος απένειμε στο Κίεβο τον Τόμο που εκχωρεί αυτοκεφαλία στη νεοϊδρυθείσα αποκαλούμενη Ουκρανική Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αναβολή για την αναγνώριση της Ουκρ. Αυτοκεφαλίας: Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα

Τον Δεκέμβριο του 2018, είχε πραγματοποιηθεί στο Κίεβο μια «ενωτική σύνοδος», όπου ο Επιφάνιος ανακηρύχθηκε επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει χαρακτηρίσει «νομιμοποίηση του σχίσματος» την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», τονίζοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους Χριστιανούς τόσο στην Ουκρανίας όσο και σε άλλες χώρες.

Tags:
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ουκρανική εκκλησία, Ουκρανία, Άγιο Όρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK