14:36 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τρίτη, ο επικεφαλής του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου που διοικεί προς το παρόν το Σουδάν, ανακοίνωσε την διεξαγωγή γενικών εκλογών στη χώρα εντός εννέα μηνών.

Ο κυβερνήτης του Χαρτούμ στρατηγός Μορτάντα Ουάρακ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσφατη βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα του Σουδάν, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Al Jazeera επικαλούμενος διάφορες πηγές.

Οι πολίτες της χώρας διαδήλωναν έξω από το αρχηγείο του Στρατού στο Χαρτούμ από τις 6 Απριλίου, με σκοπό να αναγκάσουν το κυβερνών Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (TMC) να παραδώσει την εξουσία σε ένα πολιτικό σώμα. Ο Στρατός προχώρησε μία επιχείρηση καταστολής της διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, πυροβολώντας στους διαδηλωτές. Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη Κεντρική Επιτροπή των Γιατρών του Σουδάν, πάνω από 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Ωστόσο, το TMC υποστηρίζει ότι η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας δεν απευθυνόταν σε ειρηνικούς διαδηλωτές αλλά στόχευε, αντιθέτως, σε εγκληματίες που είχαν παρεισφρήσει στις τάξεις των διαδηλωτών.

Το Σουδάν κυβερνάται από ένα Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο, καθώς τον Απρίλιο ο επί δεκαετίες πρόεδρος της χώρας Ομάρ Μπασίρ καθαιρέθηκε μετά από μήνες διαμαρτυριών. Η αντιπολίτευση απηύθυνε έκκληση για γενική απεργία, αφότου το στρατιωτικό συμβούλιο αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
συμβούλιο, κυβερνήτης, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, Χαρτούμ, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK